Продукти: 2 ч.ч. стопена свинска мас, 1 ч.ч. бяло ароматно вино, брашно колкото поеме – около 1 кг, 3 с.л. кисело мляко, 1 пакетче амонячна сода, 2 кутии локум /може и мармалад/, 250 г пудра захар, ½ ч.л. ванилия.
Начин
на приготвяне: Омесваме меко тесто от стопената свинска
мас, бялото вино, киселото мляко , амонячната сода /угасяме я в 1-2 капки оцет/ и брашно, колкото сместа
поеме. Разделяме го на три части. От всяка част разточваме по една кора дебела
6-7 мм . Нарязваме корите на триъгълници и пълним с нарязан локум. Завиваме и
печем в суха тава на умерена фурна 190-200 градуса до леко порозовяване. Още
горещите сладки овалваме в пудрата захар, ароматизирана с ванилията.
Хм, много сладки, много нещо, сега да се чудя коя да си взема, нали?
ОтговорИзтриванеС чинийката. :)
ИзтриванеЛю - би - ми!!! Ама много! Супер локумки, Ванка. Като ми се прияде някаква хубава курабийка, винаги тук я откривам.
ОтговорИзтриванеБлагодаря Йоли! Винаги си Добре дошла. И да свършат ще направя още. :)
ИзтриванеОтново сме в навечерието на коледните и новогодишни празници и отново търся нещо хубаво и изпитано тук! :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря за доверието! Светли и весели празници!
Изтриване