четвъртък, 18 декември 2025 г.

Бисквитки Сахер

 


Бисквитките „Сахер“ са перфектната комбинация от гладък шоколад и плодов кайсиев вкус. Те са идеалните мини сладкиши за Коледа или просто за наслада.

С тази проста рецепта можете лесно да изпечете хрупкави бисквитки „Сахер“ сами. Масленото тесто, обогатено с какао на прах, им придава отличителния вкус. Тези малки бисквитки Сахер са като мини версия на известната торта  Сахер.

Продукти за 24 бисквитки:

За тестото: 200 г бяло фино брашно тип 500, 25 г какао на прах, 25 г царевично нишесте, 75 г пудра захар, 130 г краве масло, 2 яйчни жълтъка, 5 г бакпулвер, 10 мл ром, 1 ч.л.  екстракт от ванилия.

За пълнежа - 300 г  буркан сладко от кайсии.

За декорация - 100 г разтопен тъмен шоколад

Брашно за разточване

Начин на приготвяне:

За тестото: Смесете брашното, какаото, нишестето, пудрата захар и бакпулвера в купа. Добавете маслото и омесете всичко заедно. Сложете жълтъците, рома и ванилията. Месете докато се образува гладко нелепнещо тесто.

Увийте в стреч фолио и охладете за 1 час в хладилник.

Разточете тестото върху леко набрашнена повърхност с дебелина 3-4 мм.

Изрежете бисквитки.

Поставете бисквитките върху тава, покрита с хартия за печене, и печете на 180°C за 13-15 минути.

Оставете да се охладят напълно.

Потопете бисквитките с дупки в разтопения шоколад и поръсете с шоколадови парченца. Оставете ги да стегнат.

Намажете долните страни с тънък слой кайсиево сладко без дупка и внимателно поставете горните шоколадови бисквитки отгоре.

 


Добър апетит!

Бисквитките „Сахер“ ще останат пресни около две седмици в затворен съд. Ако искате да ги запазите по-дълго: замразете ги и ги оставете да се размразят на стайна температура.

Сладкото можете да го затоплите леко за да може по фино да се намазва на бисквитките.

Тестото което Ви остане след изрязване на бисквитките и нареждане в тавата го сложете в хладилник докато се изпече първата доза. То не трябва да се затопля.

Аз изпекох бисквитките за 13 минути на 180 градуса С.

По мотиви оттук.


Няма коментари:

Публикуване на коментар