четвъртък, 12 юни 2014 г.

Пиле на фурна

Продукти: 1 кг пилешки гърди, 1 глава кромид лук, 170 г кашкавал, 100 г краве масло, 170 г гъби, 4 яйца , 4 с.л. брашно, 3-4 скилидки чесън, 1 бр. червена чушка, 3 картофа със средна големина, черен пипер, джинджифил, магданоз и сол на вкус.

Зърна чер пипер, дафинов лист, 1 с.л. бяло вино.

Начин на приготвяне: Сваряваме пилешкото месо в посолена вода заедно с лука, няколко зърна чер пипер, 1 с.л. бяло вино и 2-3 листа дафинов лист.. Изваждаме и след като изстине нарязваме на ивици. Изпържваме брашното в половината масло и добавяме 1 и 1/2ч.ч. от бульона /прецеден/, в който сме варили месото. Правим сос, в който добавяме нарязаните ивици месо. След изстиването на соса прибавяме задушените в останалата мазнина ситно нарязани гъби, нарязаната чушка, пресованият чесън, настърганият на едро ренде кашкавал, разбитите жълтъци и белтъци /разбиват се поотделно/. Добавяме сварените и намачкани картофи. Поръсваме с черен пипер, джинджифил и посоляваме на вкус. Изсипваме всичко в намаслена тава и печем до зачервеняване – около 30 мин. на 200 градуса предварително загрята фурна. Поднасяме поръсен с магданоз и подходяща гарнитура.


Добър апетит!

Понякога вместо 1 и ½ ч.ч. бульон слагам 1ч.ч. бульон и 1/2 ч.ч. готварска сметана. Поднасям поръсено месото с умерено лют чили сос.

2 коментара: