понеделник, 1 ноември 2021 г.

Бисквитки с крема сирене

 


Вкусни, пухкави бисквитки с крема сирене. Те се топят в устата ви и имат най-възхитителния вкус; идеално сладък с приятен привкус на крема сиренето и нотка на ванилия. Как мечтая с чаша ароматен зелен чай. Мммммммммм……………………………….

Продукти: 215 г бяло брашно, 200 г захар кристал, 115 г несолено краве масло, 115 г крема сирене, 1 яйце L, 10 мл екстракт от ванилия, 3 г бакпулвер /1/2 ч.л./, 3 г сол /1/2 ч.л.

По желание 1 ч.л. настъргана кора от лимон или портокал.

Начин на приготвяне: Пресейте брашното и го смесете със солта и бакпулвера.

Кравето масло, крема сиренето и яйцето трябва да бъдат на стайна температура.

Разбъркайте заедно крема сиренето и кравето масло. След това добавете на части захарта и разбивайте с миксер до побеляване. Сместа трябва да стане светла и пухкава. Добавете яйцето и ванилията и разбъркайте. Изстържете стените на купата от сместа и разбъркайте още веднъж с лопатка.

Добавете сухата смес с брашното към мократа и разбъркайте на ниска степен с миксер, докато се смеси. Използвайте шпатула, за да изстържете дъното и стените. Омесете всичко /сега можете да добавите настърганата кора от лимон или портокал./, след което покрийте и охладете в хладилник поне за час и половина.

Загрейте фурната до 190 С.

Извадете сместа от хладилника. Тестото ще бъде лепкаво, така че е най-добре да навлажните ръцете си малко с вода. Оформете от тестото 22 бр. топки. Поставете около 8-10 см  една от друга върху тава, дъното на която е застлана с хартия за печене и печете на средно ниво на фурната 10-11 минути. Бисквитките са готови, когато по краищата започват да се оцветяват – леко порозовяване. Извадете ги от фурната с тавата, без да ги бутате. Бисквитките ще продължат да се втвърдяват, докато се охладят, така че просто ги оставете да достигнат стайна температура, преди да се насладите на вкусът им.

Добър апетит! 


Преди поднасяне можете да ги поръсите с пудра захар или разтопен бял шоколад.

 

6 коментара:

  1. Обичам ги тези бисквити.
    Твоите са чудесни, Ванка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Дани! За 2 часа изядохме всичките 22 броя. Всички у дома искат отново да ги правя. Поздрави!

      Изтриване
  2. Ванка, виждам един единствен недостатък. Много е малка дозата. :) Направо плаче за утрояване! Страхотни са!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Илианка! Имат наистина страхотен аромат! Поздрави!

      Изтриване