Продукти:
500
г пресни малки картофи, 2 скилидки чесън, 80 г червен лук – 1 голяма глава, 1
бр. червена чушка – 60 г, 200 г чери доматчета, 100 г моцарела, 1 малка връзка
рукола, 3 г сол – ½ ч.л., 1/3 ч.л. прясно смля черен пипер.
Начин
на приготвяне: Хубаво е за тази салата да се използват малки
пресни картофи. Но, ако нямате – не е беда.
Измийте добре картофите, ако не са пресни ги обелете.
Нарежете на малки продълговати парчета – полумесеци. Загрейте в подходящ тиган
мазнината, добавете пресованите скилидки чесън и изпържете нарязаните картофи
от всички страни. Готовите картофи посолете със сол и смлян черен пипер.
Оставете върху кухненска хартия да се оцеди мазнината.
Червеният пипер почистете от дръжките и семената.
Нарежете на лентички и запържете за около минута на силен огън в маслото в
което са се пържили картофите. Извадете.
Лукът нарежете на полумесеци, чери доматчетата на
половинки, а моцарелата на дребни кубчета. Руколата измийте добре.
Смесете всички продукти без руколата. Нея я поставете най
отдолу на чинията. Отгоре омесените продукти. По желание можете да поръсите с
малко мазнина и да посолите. Но за моя вкус не беше нужно.
Добър
апетит!
Ако нямате рукола, за подложка можете да ползвате различна зелена салата- айсберг, обикновена. Червения лук е допустимо да се замени с бял. Аз лично си запържих и зелена чушка, както и малки сладки червени.
Няма коментари:
Публикуване на коментар