сряда, 10 ноември 2021 г.

Топла картофена салата с моцарела

 


Продукти: 500 г пресни малки картофи, 2 скилидки чесън, 80 г червен лук – 1 голяма глава, 1 бр. червена чушка – 60 г, 200 г чери доматчета, 100 г моцарела, 1 малка връзка рукола, 3 г сол – ½ ч.л., 1/3 ч.л. прясно смля черен пипер.

Начин на приготвяне: Хубаво е за тази салата да се използват малки пресни картофи. Но, ако нямате – не е беда.

Измийте добре картофите, ако не са пресни ги обелете. Нарежете на малки продълговати парчета – полумесеци. Загрейте в подходящ тиган мазнината, добавете пресованите скилидки чесън и изпържете нарязаните картофи от всички страни. Готовите картофи посолете със сол и смлян черен пипер. Оставете върху кухненска хартия да се оцеди мазнината.

Червеният пипер почистете от дръжките и семената. Нарежете на лентички и запържете за около минута на силен огън в маслото в което са се пържили картофите. Извадете.

Лукът нарежете на полумесеци, чери доматчетата на половинки, а моцарелата на дребни кубчета. Руколата измийте добре.

Смесете всички продукти без руколата. Нея я поставете най отдолу на чинията. Отгоре омесените продукти. По желание можете да поръсите с малко мазнина и да посолите. Но за моя вкус не беше нужно.

Добър апетит!

Ако нямате рукола, за подложка можете да ползвате различна зелена салата- айсберг, обикновена. Червения лук е допустимо да се замени с бял. Аз лично си запържих и зелена чушка, както и малки сладки червени.


Няма коментари:

Публикуване на коментар