сряда, 3 октомври 2018 г.

Брауни



Продукти: 200 г черен шоколад /75%/, 180 г краве масло, 180 г захар кристал, 3 бр. яйца L, 0.5 г  ванилия на прах, 95 г бяло брашно /тип 500/, 3 г нес кафе ,  80 г счукани орехови ядки, щипка сол.

Начин на приготвяне: Разтопявате кравето масло в подходящ съд на водна баня. Прибавяте натрошеният шоколад, бъркате докато той се разтопи и стане еднородна смес. Отстранявате от огъня и оставяте да изстине до стайна температура.
Разделяте жълтъците от белтъците. Жълтъците разбивате със захарта до побеляване. Слагате в тях ,при постоянно бъркане, на порции омесеното брашно и ванилия. След това смесвате с разтопения шоколад, прибавяте счуканите орехи и разбитите на сняг белтъци и щипка сол. Разбъркайте внимателно с дървена лъжица.
Изсипвате в застлана к кухненска хартия тавичка с размери 20х24 см и печете на предварително загрята фурна на 175 градуса 25 мин. Като боднете с дървена клечка, тя леко трябва да е влажна.
Извадете от фурната, оставете във формата да престои около минута, след това прехвърлете върху решетка да се изстуди.
Сервирайте със сладолед, сос или сметана.




Добър апетит!

2 коментара: