Продукти:
200
г черен шоколад /75%/, 180 г краве масло, 180 г захар кристал, 3 бр. яйца L, 0.5 г
ванилия на прах, 95 г бяло брашно /тип 500/, 3 г
нес кафе , 80 г счукани орехови ядки, щипка сол.
Начин
на приготвяне: Разтопявате кравето масло в подходящ съд на
водна баня. Прибавяте натрошеният шоколад, бъркате докато той се разтопи и стане еднородна смес. Отстранявате от огъня и оставяте да
изстине до стайна температура.
Разделяте жълтъците от белтъците. Жълтъците разбивате със
захарта до побеляване. Слагате в тях ,при постоянно бъркане, на порции омесеното
брашно и ванилия. След това смесвате с разтопения шоколад, прибавяте счуканите
орехи и разбитите на сняг белтъци и щипка сол. Разбъркайте внимателно с дървена
лъжица.Изсипвате в застлана к кухненска хартия тавичка с размери 20х24 см и печете на предварително загрята фурна на 175 градуса 25 мин. Като боднете с дървена клечка, тя леко трябва да е влажна.
Извадете от фурната, оставете във формата да престои около минута, след това прехвърлете върху решетка да се изстуди.
Сервирайте със сладолед, сос или сметана.
Добър
апетит!
Любимо!
ОтговорИзтриванеНа шеф Теди също. Може да яде целодневно брауни и шоколадови кексчета. Хубава вечер!
Изтриване