Блат: 3 яйца, 75 г брашно, 15 г какао на прах, 90 г захар.
Крем: 125 г масло, 90 г захар, 100 мл прясно мляко 13 г нишесте,
5 г какао на прах 1 с.л. коняк.
Заливка: 60 г черен шоколад, 25 мл сметана, 15 мл краве масло.
Заливка: 60 г черен шоколад, 25 мл сметана, 15 мл краве масло.
Филирани бадеми за украса.
Начин на приготвяне:
Крем – В подходящ съд загрейте 75 мл от млякото със захарта.
Добавете разтвореното в останалата част от млякото нишесте. Бъркайте докато се
сгъсти. Отнемете от огъня и оставете да се охлади.
Разбиваме добре размекнатото масло. Добавяме постепенно млечния крем, какао и коняка.
Блат - През това време разбийте трите яйца със захарта докато се
получат мехури и се сгъсти. Добавете омесените и пресети брашно и какао.
Разстелете лист хартия за печене. В правоъгълник с размери 35 см на 25 см нанесете сместа. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса не повече
от 15 мин. Извадете, оставете леко да се охлади, обърнете върху друг лист хартия
и махнете този, върху който е изпечен блата.Разбиваме добре размекнатото масло. Добавяме постепенно млечния крем, какао и коняка.
Сглобяване - Намазваме изпеченият блат с готовият крем, като слагаме повече от него в близката страна /която ще остане среда/. Навиваме плътно и внимателно.
Оставяме в хладилника да стегне крема – 24 часа.
Изваждаме и правим заливка – загряваме на водна баня сметана, прибавяме натрошеният на парченца шоколад, когато се разтопи, слагаме и маслото. Бъркаме до еднородна смес, охлаждаме леко и заливаме рулото.
Поръсваме
отгоре по желание с филирани бадеми.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар