сряда, 5 ноември 2014 г.

Шоколадово руло

Продукти:
Блат: 3 яйца, 75 г брашно, 15 г какао на прах, 90 г захар.

Крем: 125 г масло, 90 г захар, 100 мл прясно мляко 13 г нишесте, 5 г какао на прах 1 с.л. коняк.
Заливка: 60 г черен шоколад, 25 мл сметана, 15 мл краве масло.

Филирани бадеми за украса.


Начин на приготвяне:


Крем – В подходящ съд загрейте 75 мл от млякото със захарта. Добавете разтвореното в останалата част от млякото нишесте. Бъркайте докато се сгъсти. Отнемете от огъня и оставете да се охлади.
Разбиваме добре размекнатото масло. Добавяме постепенно млечния крем, какао и коняка.
Блат - През това време разбийте трите яйца със захарта докато се получат мехури и се сгъсти. Добавете омесените и пресети брашно и какао. Разстелете лист хартия за печене. В правоъгълник с размери 35 см на 25 см нанесете сместа. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса не повече от 15 мин. Извадете, оставете леко да се охлади, обърнете върху друг лист хартия и махнете този, върху който е изпечен блата.

Сглобяване - Намазваме изпеченият блат с готовият крем, като слагаме повече от него в близката страна /която ще остане среда/. Навиваме плътно и внимателно.

 Оставяме в хладилника да стегне крема – 24 часа.

Изваждаме и правим заливка – загряваме на водна баня сметана, прибавяме натрошеният на парченца шоколад, когато се разтопи, слагаме и маслото. Бъркаме до еднородна смес, охлаждаме леко и заливаме рулото.


Поръсваме отгоре по желание с филирани бадеми.

Добър апетит!


Няма коментари:

Публикуване на коментар