сряда, 19 ноември 2014 г.

Гювечета с гъби, сирене и суджук

Продукти за 4 гювечета: 4 бр. яйца, 400 гр. бяло саламурено сирене, 200 гр. нарязани мариновани гъби от консерва, 160 гр. суджук, 3 средни стръка пресен лук, 3 бр. средни домата, 4 с.л. с връх нарязан пресен магданоз, 100 гр. краве масло, 4 щипки  смлян чер пипер, 4 с.л. вода – 100 мл. или зеленчуков бульон, сол и смлян червен пипер на вкус.
Лют сос Чили по желание.

Начин на приготвяне: Разпределете продуктите на четири. Сложете по една супена лъжица нарязан пресен магданоз на дъното на всяко гювече. Покрийте с нарязани тънки резенчета домат, върху тях нарязан пресен лук, изцедените гъби, нарязания на дребни парчета суджук, сложете щипка смлян чер пипер, после нарязаните плочки сирене /100 гр. сирене нарязвам на 3 плочки и изцяло покривам сложените продукти/, поръсвате с щипка червен пипер, покривате с ТЪНКИ резенчета домати. Слагате лъжица вода – 25 мл. или бульон, после нарязаното на малки парчета краве масло- по 25 гр. на всяко гювече. Сложете капака на гювечето и печете във фурна загрята на 190 градуса 15-18 мин. Изваждате, махате капака, счупвате по едно яйце отгоре и допичате още 10-12 мин. / в зависимост колко рохкаво искате да е изпечено яйцето/. Изваждате, поръсете с магданоз и сервирайте топло.
 
За любителите на лютото – може да си ливнете 1 ч.л. лют чили сос.
отгоре.


Добър апетит!

1 коментар: