вторник, 11 ноември 2014 г.

Ореховки


Продукти: 3 белтъка, 200 г захар кристал, 200 г смлени орехи, 1 пакетче ванилия, 2-3 капки лимонова есенция.
Пудра захар за поръсване.

Начин на приготвяне: Белтъците на стайна температура се разбиват на сняг заедно със захарта. Прибавят се смлените орехи /на машинка/, ванилията и лимоновата есенция. Всичко се обърква добре.
В застлана с хартия за печене/ или намазана с олио и посипана с брашно/ тава се слага от сместа  с чаена лъжица. Може и да се шприцоват като се оформят кръгли бисквитки. Поръсват се отгоре с пудра захар и пекат на умерена фурна- 160 градуса до леко златист загар.

Добър апетит!

2 коментара: