Начин
на приготвяне: Запържвате в зехтина нарязаният лук.
Наливате горещият бульон и прибавяте зеленчуците . Карфиола, накъсан на малки „розички”,
картофите, обелени и нарязани на малки парчета, морковите, почистени и нарязани
на дребно, чушките изчистени от семената и дръжките, нарязани на парчета и
накълцаният кориандър /магданоз/. Варите всичко под похлупак на умерен огън около 20-25 мин.
от завирането на течността - докато зеленчуците омекнат.
Изваждате, прибавяте настърганото сирене, подправките,
солта и пасирате докато стане гладка каша. Наливате внимателно сметаната.
Обърквате и връщате на умерен огън само да кипне.Сервирате с крутони или препечен хляб.
Кориандърът можете да го прибавите към супата при поднасянето. Въпрос на вкус.
Добър
апетит!
Ванка, чудесна идея за чушки към тази вкусна комбинация!
ОтговорИзтриванеХубава седмица от мен!
Благодаря Дани Със сиренцето обикновено вървят чушки и домати. Не посмях да сложа домат, но и така се получи чудесен вкус. Поздрави!
Изтриване