понеделник, 2 юни 2014 г.

СПЕТЗОФАЙ


Това ястие е от гръцката кухня. Приготвя се бързо и лесно, като бонус е много вкусно. Можете сами да се уверите.

Необходими продукти: 500 г ловджийски наденички, но съм го правил с най различни колбаси, 4 бр. разноцветни чушки, 2 бр. домата, 1/4 чаша доматен сок или 1 с.л. доматена паста, 2 глави лук, 3 с.л. зехтин или олио, ½ ч.л. смлян черен пипер, 1-2 с.л. нарязан пресен магданоз, щипка кимион, щипка стрита чубрица, сол на вкус.  

Начин на приготвяне: Запържваме нарязания на полумесеци лук в зехтина за около минута, добавяме едро нарязаните пиперки. Пържим още около 3-4 мин. След като се разнесе уханието на пържени чушки, слагаме и нарязаните на 3-4 см наденички, пържим приблизително 5 мин. Бъркаме периодично. Сипваме двата настъргани домата, доматения сос или доматената паста, слагаме подправките, посоляваме.  Оставяме на слаб огън около 15 мин. Можем да поднесем със сварен ориз,



картофено пюре, спагети

При това ястие е важно зеленчуците да се нарежат на по-едри парчета, за да се усеща ароматът им. Можете да добавите подправки по Ваш вкус.

Добър апетит!

1 коментар: