2 л вода.
Начин на приготвяне: Слагаме да заври в тенджера 2 л вода,
100 мл ароматно бяло вино / използвам търговищки Мускат/, 2 листенца дафинов
лист, 1 ч.л. черен пипер на зърна,1 ч.л. подправки за зеленчуци /може и подправки
за пиле – въпрос на вкус/, 1 с.л. сол. След завирането пускаме 500 г добре измити и почистени пилешки сърца. Варим на умерен огън 20 мин. Изваждаме и оцеждаме.
Загряваме в по дълбок тиган 3 с.л. олио, слагаме да пържим подсушените сърца – около 5-6мин., добавяме нарязани колелца от главите на млад лук. Още две – три минути, докато лукът се позапържи. Преди да свалим от огъня подправяме със смлян черен пипер и дребно нарязан магданоз. Изваждаме и готово.
Загряваме в по дълбок тиган 3 с.л. олио, слагаме да пържим подсушените сърца – около 5-6мин., добавяме нарязани колелца от главите на млад лук. Още две – три минути, докато лукът се позапържи. Преди да свалим от огъня подправяме със смлян черен пипер и дребно нарязан магданоз. Изваждаме и готово.
Добър апетит!
Много апетитни :) Тъкмо за обяд :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря Пепи !
Изтриване