Едно от любимите ястия на семейството ми.
Продукти: 750 г пилешки гърди, 4 бр-пиперки- червени, 350 г картофи, 1 малка глава лук, 1 бр. пащърнак,150 мл течна сметана за готвене, 120 мл прясно мляко, 1 с.л. - брашно, 100 мл олио, 150 г , кашкавал, червен и черен пипер, риган и сол на вкус.
Приготвяне: Месото се нарязва на по-големи парчета и изпържва от всички страни в олиото. Прехвърля в тавичка. Пиперът, лукът, картофите и пащърнакът се режат на ситно, като се запържват в същата мазнина и също се прехвърлят върху месото.В малка част от същата мазнина се запържва брашното, изсипват се сметаната и прясното мляко. Бърка се докато стане гъст сос.Слагат се подправките и солта. Изсипва се в тавичката с месото и се слага във фурната на 180 градуса да се запече за около 35 мин. След като месото е готово се настъргва кашкавал отгоре и се запича още 7-8 мин., докато се зачерви леко кашкавала.
Продукти: 750 г пилешки гърди, 4 бр-пиперки- червени, 350 г картофи, 1 малка глава лук, 1 бр. пащърнак,150 мл течна сметана за готвене, 120 мл прясно мляко, 1 с.л. - брашно, 100 мл олио, 150 г , кашкавал, червен и черен пипер, риган и сол на вкус.
Приготвяне: Месото се нарязва на по-големи парчета и изпържва от всички страни в олиото. Прехвърля в тавичка. Пиперът, лукът, картофите и пащърнакът се режат на ситно, като се запържват в същата мазнина и също се прехвърлят върху месото.В малка част от същата мазнина се запържва брашното, изсипват се сметаната и прясното мляко. Бърка се докато стане гъст сос.Слагат се подправките и солта. Изсипва се в тавичката с месото и се слага във фурната на 180 градуса да се запече за около 35 мин. След като месото е готово се настъргва кашкавал отгоре и се запича още 7-8 мин., докато се зачерви леко кашкавала.
Добър
апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар