Продукти: 500 г
череши с дръжките, 2 яйца, 50 мл бира, около 140 г брашно, щипка захар, щипка
сол, 200 мл олио, пудра захар.
Начин на приготвяне: Измиваме черешите
/едри и добре узрели/ и ги подсушаваме. Разбиваме яйцата, прибавяме постепенно
бирата, брашното, щипка захар и щипка сол.Трябва да
се получи гладка, гъста каша.
Загряваме
олиото, топваме по две черешки в пастата и пържим в олиото до зачервяване от
всяка страна. Черешите трябва да „плуват „ в олиото при пържене. По желание
можем да поръсим с пудра захар след изпържването.
Добър апетит!
Като почитател на пърженото и не особен почитател на пресните плодове, особено на последно купените безвкусни череши - хареса ми идеята, Иван!
ОтговорИзтриванеОпитай Веси1 Няма да съжаляваш. Не забравяй пудрата захар, че напоследък черешите не са така сладки. С тези дъждове. Поздрави!
Изтриване