Начин на приготвяне: Избирате глави чесън, напълно развит, но още в „млечна зрялост”, т.е.
да са крехки люспите на скилидките. Отрязвате стеблото около 2-3 см от главата, почиствате
от коренчетата, обелвате горните обвивки
/люспи/, измивате го и оставяте във вода
поне за 8 часа. Нареждате го в буркани, като помежду чесъна слагате
зелени джанки, листа и стебла копър. Заливате с преварената и охладена
саламура. Затваряте плътно. За дълготрайност можете да сложите по два аспирина
на един голям буркан тип „омния”.
Добър апетит!
Край! Това го правя още в неделя! Ужасно ми харесва! Мерси Ванка!
ОтговорИзтриванеВанка, знаеш ли колко ракийка изпива тази туршийка :), а, и рима се получи!
ОтговорИзтриванеСупер изглежда!
Поздрави и хубав ден!
Отивам да купувам чесън и да бера джанки :)
ОтговорИзтриванеЧудничко, опитвала съм, но никога не съм правила. В София джанките са много дребнички още, пък и не особено чисти...
ОтговорИзтриванеМама слагаше 3-4 люти чушлета на буркан и става леко пиканта
ОтговорИзтриванеМоже ли да се стерилизират бурканчетата?
ОтговорИзтриванеЗдравей Анонимен! Може да се стерилизират бурканите 5 мин., след завиране на водата. Но тогава не слагайте аспирин. Успех!
ИзтриванеБлагодаря!
ИзтриванеМоже ли да се залеят с вряла саламура и като се запечатат да се обърнат с капачките надолу, така да се самохерметизират?
ОтговорИзтриванеОпитайте. Това също е начин за консервиране. Дали ще бъдат хрупкави след този начин на запазване е друг въпрос.
Изтриване