сряда, 26 март 2025 г.

Варени картофи на тиган

 


 

Продукти: 650 г картофи, 1 глава лук, 4 скилидки чесън, 50 г краве масло, 50 мл зехтин, 1 ч.л. комбинирана подправка за картофи, ½ ч.л. лют червен пипер, 1 ч.л. сол /на вкус/.

Вода за варене. Пресен магданоз за поръсване.

Начин на приготвяне: Измийте картофите и ги сварете на умерен огън – млади картофи 20 минути, стари – около 40 минути.

Оставете да изстинат и обелете. Нарежете на шайби. Лукът нарежете на полумесеци, скилидките чесън пресовайте.

Смесете в тиган зехтина и кравето масло. Когато се сгорещи мазнината запържете лука за две минути. После сложете нарязаните сварените картофи. Пържете по около 4-5 минути от всяка страна или разбърквайте постоянно около 8 минути.  Овкусете накрая със солта, пресования чесън, подправката за картофи и лютия пипер /който не обича люто може да го пропусне/. Разбъркайте и сервирайте поръсени с пресен магданоз.

Добър апетит!

Можете да използвате пресен лук и чесън. Варенето на картофите  може да отнеме различно време в зависимост от големината им и сорта.

Няма коментари:

Публикуване на коментар