Продукти: 650 г картофи, 1 глава лук, 4 скилидки чесън, 50 г краве масло, 50 мл зехтин, 1 ч.л. комбинирана подправка за картофи, ½ ч.л. лют червен пипер, 1 ч.л. сол /на вкус/.
Вода за варене. Пресен магданоз за поръсване.
Начин
на приготвяне: Измийте картофите и ги сварете на умерен
огън – млади картофи 20 минути, стари – около 40 минути.
Оставете да изстинат и обелете. Нарежете на шайби. Лукът
нарежете на полумесеци, скилидките чесън пресовайте.
Смесете в тиган зехтина и кравето масло. Когато се
сгорещи мазнината запържете лука за две минути. После сложете нарязаните
сварените картофи. Пържете по около 4-5 минути от всяка страна или разбърквайте
постоянно около 8 минути. Овкусете
накрая със солта, пресования чесън, подправката за картофи и лютия пипер /който
не обича люто може да го пропусне/. Разбъркайте и сервирайте поръсени с пресен
магданоз.
Добър
апетит!
Можете
да използвате пресен лук и чесън. Варенето на картофите може да отнеме различно време в зависимост от
големината им и сорта.
Няма коментари:
Публикуване на коментар