Бързо,
лесно и вкусно.
Необходими
продукти за една порция: 200 г добре узряло сирене, 2 с.л. мед, 2-3
с.л. олио и 1 с.л. краве масло, 20 г печени орехови ядки, 1 ч.л. стрита суха
мащерка.
Брашно за овалване.
Начин
на приготвяне:
Сиренето се разрязва на плочки с дебелина около 2 – 2,5 см.
Овалва се в пресято брашно и изтръсква да падне излишното. В тиган с дебело
дъно на умерен огън с слага олиото и кравето масло. Като започне да цвърчи
мазнината се слагат парчетата сирене /Хубаво е те да са две/. Запържват се по
около 2-2,5 минути до леко покафеняване. След това се обръщат и отново
запържват. Слагат се в чиния, още докато са горещи се поръсват с натрошени запечени
орехови ядки и поливат с мед, омесен с малко стрита мащерка.
Добър
апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар