неделя, 23 март 2025 г.

Сирене на тиган с мед и орехи

 


Бързо, лесно и вкусно.

Необходими продукти за една порция: 200 г добре узряло сирене, 2 с.л. мед, 2-3 с.л. олио и 1 с.л. краве масло, 20 г печени орехови ядки, 1 ч.л. стрита суха мащерка.

Брашно за овалване.

Начин на приготвяне:

Сиренето се разрязва на плочки с дебелина около 2 – 2,5 см. Овалва се в пресято брашно и изтръсква да падне излишното. В тиган с дебело дъно на умерен огън с слага олиото и кравето масло. Като започне да цвърчи мазнината се слагат парчетата сирене /Хубаво е те да са две/. Запържват се по около 2-2,5 минути до леко покафеняване. След това се обръщат и отново запържват. Слагат се в чиния, още докато са горещи се поръсват с натрошени запечени орехови ядки и поливат с мед, омесен с малко стрита мащерка.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар