Продукти: 200 г киноа, 50 г зелени листа от бейби спанак, 200 г патладжани, 100 г тиквички, 80 г червена чушка, 50 г гъби печурки, 40 мл зехтин, вода.
За
соса
– 80 мл соев сос, 10 мл лимонов сок, 5 г пшенично нишесте, 10 г мед, 10 мл
зехтин, 2 големи скилидки чесън, 3 г смлян черен пипер, 5 г сол.
Дресинг
–
50 г магданоз, 50 г копър, 1 стрък пресен лук, 2 г сол, 250 мл растително масло
/олио/.
Сирене и листа от спанак за поръсване. Сол.
Начин
на приготвяне: 24 часа преди приготвянето на ястието смелете
пресните магданоз, копър, лук и сол с растителното масло. Оставете в хладилник
и на другия ден прецедете през цедка. Необходима ни е само течността.
Патладжаните нарежете на дребни парчета и оставете в
подсолена вода за 45 минути. След това оцедете, подсушете и запечете от всяка
страна на сух тиган по 6-8 минути да покафеняване.
Спанакът почистете от дръжките, измийте и накъсайте
/нарежете/ на парчета. Премийте киноата и сварете за 15 минути след завиране на
водата в съотношение 1 част киноа, 2 части вода. Трябва напълно да поеме
водата. След като кипне намалете огъня на умерен. В края прибавете накъсания
спанак, като си запазите 3-4 листенца за украса.
Направете сос като смесите всички продукти /чесънът
пресовайте/.
Загрейте 40 мл зехтин на умерено силен огън. Запържете за
5 минути ситно нарязаните гъби, чушка и тиквичка, като бъркате постоянно. След
това сложете патладжаните и на умерен огън бъркайте още около 5 минути.
Прибавете соса и разбъркайте за 2 минути. Отнемете от огъня и добавете киноата
със спанака и 2-3 лъжици от дресинга. Разбъркайте внимателно и разпределете в
чинии.
Поднесете с натрошено /нарязано/ сирене и листенца пресен
спанак.
Добър
апетит!
П.П.
Киноата може да бъде сварена от предния ден, без да се прибавя бейби спанака.
След това да се прибави към другите продукти.
Няма коментари:
Публикуване на коментар