Една
бърза и лесна рецепта - минимум усилия, максимум полза!
Тази
запечени във фурната моркови, със соев сос, мед, чесън, сусам и лимонов сок.
Повярвайте ми, много е вкусно и здравословно! Става страхотна гарнитура или
лека закуска, без да навреди на фигурата ви. За тези, които не харесват този
зеленчук заради вкуса на варени моркови, не забравяйте да опитате този метод на
приготвяне в комбинация с набор от други съставки според тази рецепта. И така,
как да изпечете морковите вкусно във фурната.
Продукти
за 1 порция: 300 г моркови, 2 големи скилидки чесън, 5 г
сусамено семе, 1 с.л. лимонов сок, 2 с.л. соев сос, 2 с.л. ябълков оцет, 1 с.л.
мед, 1 с.л. зехтин, 1/3 ч.л. смлян черен пипер, 1/2 ч.л. червен пипер.
Начин
на приготвяне: Почистете морковите и ги нарежете на ивици с
дължина 5-6 см и дебелина 5 мм . Сложете ги в дълбока купа. Залейте със соев
сос. Пресовайте почистените скилидки чесън и ги смесете с морковите. След това
добавете останалите продукти и разбъркайте добре. Захлупете и оставете за 30
минути. Поне два пъти разбъркайте през това време.
Извадете морковите /запазете остатъка от маринатата/ и ги
поставете в един ред в тава застлата с хартия за печене. Изпечете ги в
предварително загрята на 190 градуса фурна за 25 минути.
Готово! Морковите се получават нежни, вкусни и леко
хрупкави. Сервирайте ги с остатъка от маринатата.
Добър
апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар