четвъртък, 26 юни 2014 г.

Сладко от цели круши


Продукти:

1 кг Круши /Петровки/.
1 кг захар
1 ч.л. лимонтозу
1 ч.ч. вода- 200мл.
Карамфил.

Начин на приготвяне:  Измийте крушите. Издълбайте семенната част на крушата по дължина със специален уред за дълбане. Хубаво е да изберете тенджера, която ще побере всички круши на един ред.

От водата и захарта първоначално сварете средно гъст сироп. След това наредете крушите в съда при сиропа. Варете на умерен огън още около 15мин.. Не се бърка – само се разклаща тенджерата от време на време.Може да отнеме и по вече време. Ориентир е гъстотата на сиропа. Да е като пресен мед. 1-2 минути преди да свалите от огъна добавяте лимонтозуто и бодвате по едно карамфилче на всяка круша.. Още горещи нареждаме в буркани и заливаме със сиропа. Затваряме букканите и ги обръщаме с капачките надолу, докато изстинат. Не се стерилизира.


Ето как ги направих аз.-  Сиропът като се посгъсти, го прехвърлих в затоплена тава, подредих крушите и във фурната  20мин. на 180 градуса /предварително загрята/, само на долно ниво.


Добър апетит!

5 коментара:

  1. Мога да кажа само, че....тръгвам за Русе....пеша...:))!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Защо ме измъчваш така. Ще трябва да чакам много. Има и по бързи начини. :))))) Поздрави!

      Изтриване
  2. Направих го и съм много доволна! Съвсем случайно попаднах и на такива круши и реших да се възползвам от тази възможност. Благодаря за рецептата!!! (y)

    ОтговорИзтриване