Азиатската
кухня е известна със своите ярки и богати вкусове. Комбинацията от сладко,
пикантно /люто/ и кисело създава уникален букет от вкусове.
Цялостният
вкус на ястието се определя от специфичната марината, в която крилцата се
готвят и се превръщат в крехки и ароматни парчета пилешко месо с много
интересен вкус.
Пилешките
крилца в азиатски стил са точно ястието, което ще ви отведе в сърцето на Изтока
с първата хапка.
Продукти: 600
г пилешки крилца, 60 мл соев сос, 3 с.л. мед, 4 скилидки чесън, 2,5 см
джинджифил, 1 малка люта чушка, 2 с.л. оризово вино /мирин/.
Сусамови
семена - за поръсване
Зелен
лук
- за украса
Растително
масло /50-60 мл/ - за пържене
Начин
на приготвяне:
Крилцата: Отстранете перата и излишната кожа от крилцата,
след което ги изплакнете и подсушете с кухненска хартия.
Маринатата: В голяма купа смесете соевия сос, виното, меда,
пресования чесън, настъргания на ситно ренде джинджифил и счукания лют пипер
/почистен от семената и дръжката/.
Мариноване: Поставете крилцата в маринатата и разбъркайте
добре, за да покриете всяко крилце. Оставете да се мариноват за една нощ.
Пържене: Загрейте в тиган растителното масло. Поставете
крилцата в тигана на един ред и ги запържете /по 4 минути на силен огън от
всяка страна/ до златисто кафяво от двете страни.
Задушаване: След пържене добавете останалата марината в
тигана, намалете огъня на слаб, захлупете и оставете крилцата да къкрят, покрити,
още около 15 минути, докато омекнат. Поне веднъж ги обърнете.
Прехвърлете пилешките крилца в чиния, поръсете със
сусамови семена и нарязан зелен лук и поднесете с варен ориз.
Добър
апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар