Продукти: 1 брой малко червено цвекло – 200 г, 1 морков – 100 г, 1 резен корен целина – 100 г, 1 малка глава лук – 20 г, 1 скилидки чесън, 3 с.л. растително масло, 2 с.л. ябълков оцет /балсамико/, 1 с.л. дижонска горчица, 1 ч.л. мед, 1 равна ч.л. сол / на вкус/.
Кедрови /орехови/ ядки и пресен магданоз за поръсване.
1 л вода.
Начин
на приготвяне: Загрейте в дълбок съд на умерен огън 1 л
вода.
Цвеклото, морковите и целината настържете на ренде за
корейски моркови. Почистете лука и чесъна и пасирайте.
Когато заври водата за 3 минути варете поотделно – първо целината.
Изваждате и оцеждате напълно, После морковите, изваждате и оцеждане и накрая
червеното цвекло, изваждате и оцеждате.
Растителното масло смесвате с оцета, пасираните лук и
чесън, и дижонската горчица. Разбърквате добре до еднородна смес.
Морковите и целината смесете с по 1 с.л. от маринатата и
оставете на хладно за 20 минути да поемат течността. Червеното цвекло с
останалата смес и също да престои на студено.
Сглобяване.
В ринг с диаметър 15 см подредете на дъното първо
целината и посолете, после ½ част от червеното цвекло, след това морковите,
посолете и накрая останалото цвекло. Поръсете с кедрови ядки и магданоз.
Оставете на хладно за 20 минути.
Готово!
Добър
апетит!
За
по бързо, след попарването можете да смесите всички оцедени зеленчуци и залеете
с маринатата. Разбърквате, поръсвате с магданоз и кедрови ядки.
Няма коментари:
Публикуване на коментар