Гледах
клипчета на японска картофена салата и реших да си направя нещо подобно, но в
български вариант. Получи се нещо много апетитно. В къщи след салатата и по чаша
червено вино не искаха нищо повече.
Продукти: 400
г сварени картофи, 70 г моркови, 100 г пушен бекон, 2 яйца, 1 малка краставица –
100 г, 70 г лук, 1 с.л. пресен копър, 50
г краве масло, 1 с.л. зехтин, ½ смлян лют каенски пипер /по желание/, ½ ч.л.
смлян черен пипер, 1 с.л. соев сос, 1 ч.л. дижонска горчица, сол на вкус – 2-3
щипки.
Чеснов
сос
- 2 чеснови скилидки, 2 с.л. с връх кисело мляко, 1 с.л. с връх майонеза, 2/3
с.л. равна сумак, 1 с.л. зехтин, 1 с.л. вода, сол на вкус – 2 щипки
Начин на приготвяне:
Сос – смесвате всички продукти и покривате.
Сварените картофи ги обелвате и нарязвате
/намачквате/ на ситно. Поставяте в дълбок съд.
В тиган загрявате кравето масло и зехтина. Запържвате за
7 минути ситно нарязаните лук и бекон. С решетъчна лъжица ги прехвърляте при
картофите. След това в същата мазнина за 2 минути запържвате нарязания на
дребно морков. Прехвърляте и него при картофите. Накрая запържвате разбитите
яйца и ги накъсвате на малки парчета. Прехвърляте и тях с мазнината от тигана
при картофите. Прибавяте накълцан пресен копър, нарязаната на дребно
краставица, черния пипер, соевия сос, горчицата, солта и чесновия сос.
Разбърквате добре, захлупвате и оставяте за 20 минути на хладно.
Добър
апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар