Има
най различни вариации на този сос. Аз си избрах един турски вариант и не съжалявам.
Подхожда също за печени и пържени меса от пиле и риба. Лесен и бърз.
Продукти: 2-3 чеснови скилидки, 3 с.л. кисело мляко, 2 с.л. майонеза, 1 с.л. равна сумак, 2 с.л. зехтин, 2 с.л. вода, сол на вкус – 2-3 щипки
Начин
на приготвяне: Скилидките се пресоват ситно, добавя се
киселото мляко и майонезата. Разбърква се. След което се слагат сумака,
зехтина, солта и водата. Разбърква се добре.
Оставя се за 20-30 минути на хладно в захлупен съд да си
поеме добре ароматите.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар