сряда, 8 януари 2025 г.

Чеснов сос за дюнери

 


Има най различни вариации на този сос. Аз си избрах един турски вариант и не съжалявам. Подхожда също за печени и пържени меса от пиле и риба. Лесен и бърз.

Продукти: 2-3 чеснови скилидки, 3 с.л. кисело мляко, 2 с.л. майонеза, 1 с.л. равна сумак, 2 с.л. зехтин, 2 с.л. вода, сол на вкус – 2-3 щипки

 

Начин на приготвяне: Скилидките се пресоват ситно, добавя се киселото мляко и майонезата. Разбърква се. След което се слагат сумака, зехтина, солта и водата. Разбърква се добре.

Оставя се за 20-30 минути на хладно в захлупен съд да си поеме добре ароматите.

Добър апетит! 


Няма коментари:

Публикуване на коментар