понеделник, 13 януари 2025 г.

Пиле в меден сос

 


Продукти: 500 г пилешко филе, 1 ч. ч царевично нишесте, 1 яйце, 1 с.л бяло вино, 1 с.л. соев сос, 1 с.л. сусамово олио, 1 ч.л. смлян черен пипер, 1/4 ч. л. сода бикарбонат 80 мл газирана вода

За соса: 4 с.л течен мед, 2 с. л. соев сос, 2 с.л. кетчуп /чили сос/, 1 с. л. сусамово олио, 1 с.л. настърган джинджифил, 1 с. л кафява захар, 1 и ½ с.л. оризов оцет, 4 с.л. вода, 1/2 ч.л. смлян каенски пипер, 1 ч.л. царевично нишесте.

Растително масло за пържене.

Начин на приготвяне: Месото се нарязва на хапки по 2 см . Приготвя се марината от бялото вино, соевия сос, сусамовото олио и черния пипер. С нея се залива месото, захлупва се и се оставя да престои 2 часа на хладно.

От царевичното нишесте, яйцето, газираната вода и содата се прави паста. В нея се слага месото и се разбърква добре. Хапките отвсякъде трябва да са покрити с пастата.

Загрява се в дълбок тиган растителното масло. На порции се пържат хапките. От всяка страна по 90 секунди на силен огън.

Всички продукти за соса се смесват и загряват на умерен огън в отделен тиган. Слагат се изпържените хапки и се разбъркват внимателно 2-3 минути в него, докато го поемат напълно.

Готовите хапки се сервират топли, върху  сварен ориз и поръсени със сусам и пресен лук.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар