Продукти: 1 кг свински пържоли /
свински врат/, 5 скилидки чесън, 2 глави лук, 100 мл бяло вино, 1 с.л. мед, 1
ч.л. смлян черен пипер, 1 ч.л. кимион, 1ч.л. смлян сладък червен пипер, 2-3
щипки смлян лют червен пипер, 1 и ½ ч.л. сол.
Вода 150 мл . Мазнина за пържене.
Начин
на приготвяне: Предпочитам свинското месо да бъде от врата
на животното, но не с много мазнина. Нарязвам на котлети с дебелина 1,5 см.
Всички подправки, меда, солта, виното, пресования чесън и накълцания лук
смесвам. Пържолите не ги начуквам
предварително. Искам те да останат сочни. Намазвам ги с горепосочената
смес. Нареждам ги една върху друга, завивам с домакинско прозрачно фолио и
оставям в хладилник за два часа. След това изваждам и запържвам в свинска мас
/ако нямате, може да използвате растително масло/ по 4 мин от всяка страна. После
прехвърлям в тавичка за печене. Наливам омесените 150 мл вода и остатъка от
маринатата. Загъвам с алуминиево фолио и изпичам за 60 минути в предварително
загрята фурна на 190 градуса. Изваждам, махам фолиото, обръщам внимателно
пържолите и допичам още 10 мин. на 200 градуса. Готово!
Добър
апетит!
Чудно! Ясно какво ще има за уикенда...
ОтговорИзтриванеВкусно звучат!
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
ИзтриванеНай ги обичам така приготвени свинските пържоли. Любима рецепта.Цвета
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
Изтриване