неделя, 13 юни 2021 г.

Омлет с картофи

 


Бързо, лесно и вкусно

Продукти: 4 бр. яйца L, 200 г сварени картофи, 1 стрък пресен лук, 40 мл зехтин, 30 мл течна сметана, ½ ч.л. смлян черен пипер, 1 с.л. накълцан пресен магданоз, 1 с.л. накълцан пресен копър, ½ ч.л сол.

Начин на приготвяне: Нарязвате почистените сварени картофи на колелца с дебелина 0,5 см . Запържвате ги в зехтина за 90 сек. от всяка страна. Разбивате леко яйцата и сметаната с вилица. Прибавете подправките и солта. Разбъркайте. Заливате картофите отгоре и пържите от всяка страна по 3 мин. на умерен огън.

Омлета се обръща с помощта на капак или по голяма чиния. Това са продукти за тиган с диаметър 24 см . Сервирайте с чеснов сос.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар