сряда, 29 юли 2020 г.

Картофи по корейски




Продукти: 450 г сварени пресни малки картофи, 1 бр. неголяма глава лук, 3-4 бр. скилидки чесън, 10 г захар, 3-4 г сол, 1 ч.л. сусамено семе, 1 с.л. кочудян
Начин на приготвяне:
Смесете подправката кочудян и захарта до еднородност. Нарежете лука, пресовайте скилидките чесън. Загрейте 80 мл растително масло на среден огън. Запържете чесъна и лука за 2 мин. Добавете картофите и подправката кочудян. Разбърквайте постоянно. Пържете около 10 мин., докато соса се сгъсти. Накрая посолете и поръсете със сусамено семе. При поднасяне поръсете със ситно нарязан магданоз.
кочудян

Добър апетит!
Кочудян - корейска пикантна ферментирала подправка. Приготвя се от ферментирал варен нахут, лют червен пипер, соев сос, запържени лук,чесън, морков и магданоз. Всичко се смила и пасира до еднородност.
Аз използвах нахут от консерва. Запържих в 50 мл олио една малка глава лук нарязана на ситно, 3 скилидки чесън, пресовани и 1 малък ситно нарязан морков. Накрая поръсих с 1 ч.л. захар, добавих ½ ч.л. много лют червен пипер, 1 ч.л. пресен магданоз, 1 ч.л. доматена паста, 3 с.л. нахут и 1 с.л. соев сос. Пасирах всичко. Сложих 1 и ½ с.л. от сместа при пържене на картофите.

4 коментара:

  1. Всичко е вкусно, щом е сътворено от твоите майсторски ръце, Ванка!

    ОтговорИзтриване
  2. За първи път чувам за тази подправка и ще я опитам.Чудесна е за картофите.
    ПОздрави, лека и спорна седмица !

    ОтговорИзтриване