сряда, 29 юли 2020 г.

Ванилов сос



За ваниловия сос  - 200 мл течна сметана 36%, 100 мл прясно сварено мляко, 25 г нишесте, 30 г краве масло, 1 ч.л равна ванилия на прах, 80 г захар, 1 бр. яйчени жълтъци – L.

Начин на приготвяне:
Поставете сметаната със захарта на умерен огън, като бъркате постоянно докато се стопи захарта. Не трябва да кипва. След това прибавяте при постоянно бъркане разбитите жълтък, нишесте и мляко. Намалявате огъня на слаб и бъркате докато се сгъсти сместа – около 15-20 мин. Накрая слагате ванилията и кравето масло. Разбърквате добре до еднородност и сваляте от огъня. Оставяте да се изстуди – може и в хладилник.

Няма коментари:

Публикуване на коментар