четвъртък, 16 юли 2020 г.

Сок от кайсии, ябълки и моркови



Продукти: 1 и 1/2 кг добре узрели кайсии, 1 и 1/2 кг сладки ябълки, 1 кг моркови, 600-800 г захар, 3 и ½ л студена вода, 20 г лимонтузу.

Начин на приготвяне: Ябълките и кайсиите, почистени и нацепени на четвъртинки ги минаваме на ръчна машинка за сокове. 
Сваряване почистените моркови с 1 и ½ л вода за около 20-25 мин., докато омекнат добре. После всичко пасирате до гладка смес. Връщате обратно на умерен огън, прибавяте сока на ябълките и кайсиите, захарта /количеството зависи от сладостта на плодовете/и още 2 л вода. Кипвате, сипвате лимонтузуто, отнемате от огъня и бъркате около 90 сек.  Пълните веднага в затоплени бутилки. Запечатвате и слагате в съд с гореща вода. Заварявате 30 мин / при 90 градуса вряща вода/, от момента на завиране на водата. Изваждате бутилките да изстинат и съхранявате на хладно място.
Насладете се на вкуса!

Прибавената вода може да бъде повече или по малко от указаното, до желаната от Вас гъстота. Въпрос на вкус.

Няма коментари:

Публикуване на коментар