петък, 10 юли 2020 г.

Салата от домати и пържен патладжан




Продукти за 2 порции: 2 големи домата, 1 среден патладжан, 1 голяма зелена сладка чушка, 1 средно голяма глава червен лук, 3-4 скилидки чесън, 1 с.л. нарязан пресен копър, 20 мл зехтин, сол на вкус.

Пресен магданоз за поръсване, растително масло за изпържване на патладжана, прясно овче или козе сирене по желание.

Начин на приготвяне: Нарежете почистения и измит патладжан на колелца. Сложете го в студена, леко подсолена вода за 40 мин. Оцедете и подсушете. Изпържете в растително масло по около 3 мин. от всяка страна. Оцедете върху кухненска хартия. Пресовайте чесъна и  омесете с накълцания копър и изпържения патладжан. Оставете захлупен за 30 мин.
Нарежете отделно доматите, чушката и лука. Посолете и омесете с 20 мл зехтин. Добавете сместа с патладжаните и с дървена лъжица разбъркайте внимателно.
Поднесете салатата поръсена с малко пресен магданоз и прясно сирене.
Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар