По желание 1-2 с.л. брашно, препечено на сух тиган и размито с малко вода.
Начин
на приготвяне: Обелете картофите с белачка, измийте със
студена вода и нарежете на едри парчета. Ако са млади и малки можете да
изстържете кората и да не ги режете.
В тенджера загрейте мазнината на малко над средната
температура. Задушете ситно нарязаните лук, чесън и морков. След това за около
60 сек. червеният пипер. Добавете настърганият на едро ренде домат, захарта и
оставете под похлупак за 3-5 мин., като периодично бъркате. Прибавете нарязаните
картофи, чубрицата и налейте топла вода, която да ги покрие 1 пръст. Намалете
огъня на умерен и варете под похлупак около 30 мин. /времето може да е различно
в зависимост от вида на картофите и тяхната големина/. След това добавете зелените подправки, солта,
размитото брашно /може и да не добавяте брашно, но при наливането на водата, тя
трябва да стига до горния край на продуктите в тенджерата/ и размитата с малко
вода лютеница. Още 5 мин. да поври на тих огън и готово.
Добър
апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар