80-100
г пудра захар за поръсване.
Начин
на приготвяне: Омесете всички продукти, без кравето
масло. Може и в кухненски робот да направите това. След това прибавете
нарязаното на ситни парчета СТУДЕНО /от хладилника/ краве масло. Месете докато се
получи тесто / с кухненски робот е по лесно и бързо/. Когато е готово тестото,
сложете го в кесия и да престои в хладилник поне 1 час. Може да замесите
тестото вечерта, а сутринта да го изпечете.
След престоя извадете /то е твърдо и го омесете да
поомекне/, разточете фитили и нарежете на кръгчета. Направете полумесеци. Сложете ги в тава застлана с хартия за печене.
Загрейте фурната на 160 градуса и печете на долно ниво 15 - 20 мин. до леко порозовяване.
Извадете, не бързайте да прехвърляте, нека поизстинат малко защото са много чупливи и поръсете с пудра захар, докато са още топли. Съхранявайте, след като изстинат в затворен херметически съд.
Готово!
Много са ми любими!
ОтговорИзтриванеИ на мен!
ИзтриванеВанка, защо като видя твоя рецепта, веднага огладнявам и ми се иска да скоча и да я направя???
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Благодаря! Поздрави и за много години!
ИзтриванеЧестита Нова 2015 г!
ОтговорИзтриванеЗдраве ,късмет и много успехи!
И аз ги правих за Коледа,чудни !
поздрави
Благодаря! За много години! Поздрави и успехи през новата година!
ИзтриванеЧестита Нова година, Ванка! Живи и здрави да сте всички в къщи!
ОтговорИзтриванеУспешна, добра и спорна 2015 година ти желая!
Благодаря Пепи! За много години!
ИзтриванеУспехи през новата година!
Здравейте! Едва днес намерих картофено нишесте на руския гастроном на паметника "Левски".Тези дни ще ги направя. Благодаря за споделената рецепта Савка Борисова съм.
ОтговорИзтриванеЗдравейте!
ИзтриванеУспех при направата на сладките! Надявам се да Ви допаднат.
Хубав ден!
Здравейте! Бях Ви притеснявала, относно намирането на картофено нишесте. Едва днес намерих и купих от руския гастроном на паметника "Левски". Сега вече нямам оправдание да не направя тези красоти. Какво разбирате под смлени бадеми или бадемово брашно? Аз смятам да ги обеля и да ги смеля с мъничко захар, за да избегна момента от получаване на бадемово масло. Реших, че са белени защото рогчетата са много светлички. Савка Борисова съм. Благодаря Ви за споделената рецепта.
ОтговорИзтриванеБлагодаря подобна вечер на Вас!Преди малко повторих коментара си , но ако не Ви е трудно напишете за бадемите , моля. Важно е белени ли са преди да ги смелите. Савка Борисова.
ОтговорИзтриванеЗдравейте! Относно бадемовото брашно - сложих снимка в рецептата. Можете да го намерите в по големите вериги - Метро, Кауфланд, Лидл.
ИзтриванеАко ще мелите обелени бадеми - трябва да ги пресеете през гъсто сито.Само на брашно. Ако са по едри частиците сладките ще станат по груби. Дано съм бил от полза! Още веднъж успех при направата на сладките. Хубава вечер!
Здравейте! Безпокоих Ви , относно бадемовото брашно, защото преди време бях купувала от Карфур, което е кафяво на цвят. Даже го имам , но с изтекъл срок. Отново ще потърся във веригите, посочени от Вас. Благодаря за отзивчивостта.
ОтговорИзтриване