понеделник, 5 януари 2015 г.

Супа от свинско месо

Продукти: 400 г свинско месо със сланина, 1 ч.ч. сок от кисело зеле, 1 морков, 1 глава лук, 1-2 скилидки чесън,  1 резен целина, 2 малки картофа, 2 с.л. ориз, 1-2 с.л. свинска мас, 1 - 2  бр. дафинов лист, 10 зърна чер пипер, ½ ч.л. стрита чубрица, сол на вкус, зелен магданоз за поръсване.
Застройка – 1 жълтък, 1 с.л. с връх брашно и 2 с.л.кисело мляко.

Начин на приготвяне: Измитото и подсушено свинско месо нарязваме на дребни парченца 1.5-2 см . Запържваме в свинската мас заедно със ситно нарязаните лук, чесън, целина и ориза. Наливаме 1.5 л хладка вода и зелевият сок. Намаляме нагревателният уред до умерена температура след като заври водата.Прибавяме нарязаните на дребно зеленчуци и подправките. Варим под похлупак около 40 мин., до омекване на зеленчуците. Посоляваме на вкус, отнемаме от огъня и застройваме /жълтъка млякото и брашното се разбиват с телена бъркалка, като на тънка струйка се прибавя 1 малък черпак от супата. После всичко на тънка струйка при постоянно бъркане се връща в тенджерата/.Слагаме отново тенджерата на огъня само да заври и отнема. При поднасяне супата се поръсва със ситно нарязан пресен магданоз.
 
Добър апетит!

4 коментара:

  1. Като изключа магданоза и маста ще си стане вкусна супичка, шугувам се, просто мас не обичаме (освен на сладки, там не я усещам), а магданоз не хапват дъщерята и мъжа ми.
    И за много години, Иван (май не ти честитих тук)! Бъдете здрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря! За много години!
      Свинската мас си я замени в супата с растително масло, а магданоза на магия можеш да го пропуснеш. :) Поздрави!

      Изтриване
  2. Иване, Иване :)
    Спасение няма! С мас или без мас ... добре си готвиш :)
    Хубав и светъл празник с пожелание за здраве, щастие, късмет и мноооого любов!

    ОтговорИзтриване