Застройка – 1 жълтък, 1 с.л. с връх брашно и 2 с.л.кисело мляко.
Начин
на приготвяне: Измитото и подсушено свинско месо
нарязваме на дребни парченца 1.5-2 см . Запържваме в свинската мас заедно със ситно
нарязаните лук, чесън, целина и ориза. Наливаме 1.5 л хладка вода и зелевият
сок. Намаляме нагревателният уред до умерена температура след като заври
водата.Прибавяме нарязаните на дребно зеленчуци и подправките. Варим под
похлупак около 40 мин., до омекване на зеленчуците. Посоляваме на вкус,
отнемаме от огъня и застройваме /жълтъка млякото и брашното се разбиват с
телена бъркалка, като на тънка струйка се прибавя 1 малък черпак от супата.
После всичко на тънка струйка при постоянно бъркане се връща в тенджерата/.Слагаме
отново тенджерата на огъня само да заври и отнема. При поднасяне супата се
поръсва със ситно нарязан пресен магданоз.
Добър
апетит!
Като изключа магданоза и маста ще си стане вкусна супичка, шугувам се, просто мас не обичаме (освен на сладки, там не я усещам), а магданоз не хапват дъщерята и мъжа ми.
ОтговорИзтриванеИ за много години, Иван (май не ти честитих тук)! Бъдете здрави!
Благодаря! За много години!
ИзтриванеСвинската мас си я замени в супата с растително масло, а магданоза на магия можеш да го пропуснеш. :) Поздрави!
Иване, Иване :)
ОтговорИзтриванеСпасение няма! С мас или без мас ... добре си готвиш :)
Хубав и светъл празник с пожелание за здраве, щастие, късмет и мноооого любов!
Много благодаря! Поздрави!
Изтриване