За соса: 200 г гъби /печурки/, 1 глава лук, 1-2 скилидки чесън, 40 г краве масло, 100 мл бяло вино, 1-2 с.л. брашно, 1 с.л. пресен магданоз, черен пипер, сол, 1 домат, 150 – 200 мл хладка вода.
Начин
на приготвяне: Нарежете месото на „стекове” с дебелина по
0.6 см . Поръсете с черен пипер, кимион и сол. Сложете ги в найлонова кесия и леко
ги накукайте. Оставете ги така за 45 мин. После запържете в мазнина от всяка
страна по 3 мин. Прехвърлете в тавичка и в загрята фурна на 200 градуса печете още
около 7 мин.
Сос –
запържете на умерена температура нарязаните на ситно лук и чесън. Добавете
гъбите, обеленият и нарязан домат и задушете под капак за 12-15 мин. Брашното
препечете на сух тиган до златисто, размийте с малко вода и прибавете към
гъбите, налейте виното и водата /може да регулирате количеството вода и вино в
зависимост колко гъст сос искате/, поръсете с черен пипер и сол на вкус. Оставете
да къкри. Бъркайте около 10 мин. до
сгъстяване на соса. Накрая преди да свалите от огъня сложете нарязан пресен
магданоз.Залейте горещото месо със соса. Не забравяйте и червеното вино.
Добър
апетит!
Много вкусно звучи!
ОтговорИзтриванеПоздрави
Чудесийка!
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
ИзтриванеИване, това ми е едно от любимите ястия. Страхотно изглежда. И като му сложа пържени картофки или пюренце..ммммм...така го обичам...
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Благодаря! Поздрави!
Изтриване