Продукти: 1 кг. тиква, 1 ч.ч. захар, 3 бр. яйца, ½ ч.ч. смелени орехи, 1 ч.ч. прясно мляко, 2 с.л. разтопено краве масло, 1 ч.ч. счукан сухар, 1 ч.л. канела.
П.П.
Направих сладкиша, като замених сухарите с обикновени бисквити първият път,
втория път с бисквити „Закуска”. Намалих количеството на захарта до 2/3 ч.ч. и
прибавих 2 с.л. мед. / Става сладичко, може захарта да се намали още/. Сладкишът
се пече около 40 мин. на 190 градуса.
Може да се направи с равно количество галета или пшеничен грис.. Добавям
понякога стафиди и сушени плодове - сини сливи, кайсии по 1/3 ч.ч.
Ч.ч. = 250 мл.
Добър
апетит!
Извинете,какво става с меда при 190градуса топлина,знаете ли?
ОтговорИзтриванеЗдравейте! Вижте снимката и ще разберете. :) Ако нещо не е ясно, отидете на рецептата за торта Медовик. :) В тортата има повече мед.
ИзтриванеБлагодаря Ви,така наистина сладкиша е разкошен,след като меда е поставен отгоре след неговото изпичане и малко поизстинал.
ОтговорИзтриванеЗдравейте! Че е разкошен сладкишът - няма спор. Мед няма поставен върху него, това на снимката е топинг карамел. При разбиването на жълтъците със захарта, можете да прибавите и мед. Така направих аз.
ИзтриванеРазбираэсе, ако желаете можете да замените топинга с мед при сервиране на изстиналият сладкиш.
Стана супер, но тъй като нямах сухари или бисквити, използах корнфлейкс, натрошен както за панировка, почти като галета. Май намерих приложение на варената тиква, която бабите ни дават почти всяка седмица. Благодарности за рецептата.
ОтговорИзтриванеБлагодаря! Поздрави!
ОтговорИзтриванеИмах малко останала тиква и направо дойдох при теб за рецепта. Харесах си тази и не съжалявам. Сладкиша направих с обикновени бисквити и преди поднасяне залях с шоколадов сос. Много ни хареса на цялото семейство.
ОтговорИзтриванеПоздравления за хубавата рецепта!
Благодаря! Поздрави!
Изтриване