3 с.л. олио /зехтин/, 1-2 с.л. оцет, 2 щипки червен пипер,2 щипки смлян черен пипер, 1 с.л. накълцан пресен магданоз, 1 с.л. накълцан пресен джоджен, 2-3 щипки стрита суха чубрица, сол на вкус – около ½ ч.л. сол.
Начин
на приготвяне: Добре свареният и оцеден боб се смесва с
лютеницата, нарязаните на лентички чушки, зелените подправки, черният пипер,
солта и чубрицата. Всичко се обърква внимателно с дървена лъжица. Главата лук
се обелва от люспите, поръсва се с 1-2 капки олио и червеният пипер. Счуква се
леко в тензух– колкото да се пресова и после нарязва на дребно. Прибавя се към
боба. Олиото и оцета се омесват и залива салатата. Внимателно се обърква.
Добър
апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар