събота, 11 октомври 2014 г.

Салата от зрял боб с лютеница

 Продукти: 250 г сварен зрял фасул, 1 средна глава лук, 1 к.ч. лютеница, 2 печени червени чушки, 1 скилидка пресован чесън,
3 с.л. олио /зехтин/, 1-2 с.л. оцет, 2 щипки червен пипер,2 щипки смлян черен пипер, 1 с.л. накълцан пресен магданоз, 1 с.л. накълцан пресен джоджен, 2-3 щипки стрита суха чубрица, сол на вкус – около ½ ч.л. сол.


Начин на приготвяне: Добре свареният и оцеден боб се смесва с лютеницата, нарязаните на лентички чушки, зелените подправки, черният пипер, солта и чубрицата. Всичко се обърква внимателно с дървена лъжица. Главата лук се обелва от люспите, поръсва се с 1-2 капки олио и червеният пипер. Счуква се леко в тензух– колкото да се пресова и после нарязва на дребно. Прибавя се към боба. Олиото и оцета се омесват и залива салатата. Внимателно се обърква.
По желание могат да се добавят няколко нарязани черни маслини.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар