Продукти: 1 кг тиква, 250 г захар
50 г орехови ядки или смлян шам фъстък.
Начин
на приготвяне: Почистете и нарежете тиквичките, като
отрежете жилавата кора и зелените части с нож. Измийте и отцедете.
Имах тиква сорт Цигулка и я нарязах на шайби по с
дебелина около 2,5 см .
Подредете резените тиква една до друга в голяма тава
(уверете се, че не се застъпват). Поръсете с кристална захар. Покрийте с ал.
фолио и оставете да престои 1 час.
Печете резените тиква на слаба фурна – 130 градуса за 20
минути, докато водата се отдели. Махнете фолиото и гответе още 25 - 30 минути.
Вилицата без усилие трябва да влиза през шайбите.
Изключете фурната, отворете леко вратичката и оставете да
се охлади. Сервирайте поръсени с орехи или шамфъстък.
Добър
апетит!
Аз
лично намалих захарта на 200 г и след 20 минути на слаба фурна сложин на всяко
парче по 1 с.л. разтопен мед. Получи се Мммммммммм……………………………….. Може към
поръската да добавите нарязани сушени сини сливи.
Няма коментари:
Публикуване на коментар