Просто
съм във възторг от този сладкиш. Случайно ми попадна в нета рецептата. Аз леко
я видоизмених според моят вкус.
Влажен,
умерено сладък, с лека тръпчивост от заквасената сметана, вкусът е невероятен.
Продукти
за кръгла форма с Ф20 см: 150 г бяло брашно, 150 мл кефир 4%, 100
г краве масло, 100 г захар, 2 яйца, 3 ч.л. нес кафе, 1 ч.л. с връх сода
бикарбонат, 1 ч.л. ванилов екстракт.
Крем – 120 г заквасена сметана, 40 мл подсладено
кондензирано мляко, 1 ч.л. с връх нес кафе /+ 1-2 с.л. пудра захар/.
Начин
на приготвяне: Разбийте 2 яйца със 100 г захар до
образуване на пяна.
Добавете 3 чаени лъжички разтворимо кафе, ваниловия
екстракт към 150 мл кефир и разбъркайте добре.
Изсипете кефира и 100 г краве масло със стайна
температура към разбитите яйца. Разбъркайте.
Смесете 150 г брашно с 1 чаена лъжичка бакпулвер и го
добавете към сместа, като разбърквате до еднородна и гладка смес.
Застелете дъното на тавичка Ф20, с падащи стени с хартия
за печене.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса по
Целзий за 25 минути. Проверете готовността с клечка за зъби.
Докато сладкиша се пече, пригответе крема.
Смесете 120 мл заквасена сметана с 1 чаена лъжичка
разтворимо кафе и 40 мл подсладено кондензирано мляко.
Изсипете крема върху горещия кекс, без да го изваждате от
формата.
Готово! Оставете да се охлади на стайна температура.
Добър
апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар