неделя, 12 март 2023 г.

Салата с червено цвекло и тофу

 


Продукти за 1 порция: 1 брой средно голямо червено цвекло /150 г/,  20 г листа салата Манголд,  60 г сирене тофу.

Сос – 10 г дижонска горчица, 25 г мед, 15 мл зехтин extravirgin,3 мл бял соев сос, 3 мл лимонов сок

Начин на приготвяне:

Сос – всички продукти ги смесваме и разбиваме с телена бъркалка.

Червеното цвекло увиваме с алуминиево фолио и изпичаме във фурната за 1,20 ч. на 180 градуса. Оставяме да изстине напълно, почистваме от кората и нарязваме на малки кубчета.

Смесваме салатата /листата/ и цвеклото. Добавяме 25 мл от соса. Разбъркваме. Прехвърляме в чиния, украсяваме с кубчета тофу и заливаме отгоре с останалия сос.

Добър апетит!

Източник: Шеф Рустам Тангиров.

П.П. Направих промени в рецептата. У нас не всички долюбват сирене Тофу, затова го замених със сирене Моцарела. Манголда замених с листа от рукола, млад спанак и листа от червено цвекло. Получи се нещо много вкусно.

1 коментар:

  1. Според мен цвеклото си върви с всякакви млечни продукти, ароматът на пръст се притъпява, поне за моя вкус. Бяло сирене, кисело мляко, сметана, дори синьо сирене - много върви с цвеклото. Аз го задушавам в МВ както картоф - небелено и набодено с вилица на няколко места, за да не гръмне.

    ОтговорИзтриване