Продукти за 1 порция: 1 брой средно голямо червено цвекло /150 г/, 20 г листа салата Манголд, 60 г сирене тофу.
Сос – 10 г дижонска горчица, 25 г мед, 15 мл зехтин extravirgin,3
мл бял соев сос, 3 мл лимонов сок
Начин на приготвяне:
Сос – всички продукти ги смесваме и разбиваме с телена
бъркалка.
Червеното цвекло увиваме с алуминиево фолио и изпичаме
във фурната за 1,20 ч. на 180 градуса. Оставяме да изстине напълно, почистваме
от кората и нарязваме на малки кубчета.
Смесваме салатата /листата/ и цвеклото. Добавяме 25 мл от
соса. Разбъркваме. Прехвърляме в чиния, украсяваме с кубчета тофу и заливаме
отгоре с останалия сос.
Добър
апетит!
Източник:
Шеф Рустам Тангиров.
П.П.
Направих промени в рецептата. У нас не всички долюбват сирене Тофу, затова го
замених със сирене Моцарела. Манголда замених с листа от рукола, млад спанак и
листа от червено цвекло. Получи се нещо много вкусно.
Според мен цвеклото си върви с всякакви млечни продукти, ароматът на пръст се притъпява, поне за моя вкус. Бяло сирене, кисело мляко, сметана, дори синьо сирене - много върви с цвеклото. Аз го задушавам в МВ както картоф - небелено и набодено с вилица на няколко места, за да не гръмне.
ОтговорИзтриване