Превъзходна телешка супа със зеленчуци. Вкусна,
здравословна, една от най-обичаните супи на румънците. Много апетитна,
благодарение на крехкото и вкусно телешко и леко киселия борш.
Продукти: 500
г телешко месо от бута, 2 средни моркова, 1 малък корен магданоз, 1 среден
пащърнак, 1 малка глава целина, 100 г грах, 100 г зелен боб, 2 средни картофа,
1 голяма глава лук, 2 средни домата, 1 голяма червена чушка, 1 голяма скилидка
чесън, 1 малка връзка девесил, 1 малка връзка копър, 50 г краве масло, 1 с.л.
сол, 1 ч.л. смлян черен пипер, 300 мл румънска напитка борш, 1,5 л студена вода.
Bors natural
Начин на приготвяне: Месото се нарязва на кубчета 2х2 и се
сварява в 1,5 л студена вода за 10 минути. Появилата се пяна се отстранява. След
това се прецежда месото, измива се и подсушава. Течността запазвате.
Зеленчуците се почистват и нарязват на ситно.
Лукът, морковите, пащърнака, целината, магданоза и
чушкита се слагат в тенджера с кравето масло и се задушават за 4-5 минути.
Добавя се месото и се задушава още 5 минути.
След това се залива с прецедената вода и се вари 45-50
минути.
Добавя се сол и черен пипер.
Когато месото е готово, се слагат граха, зеления боб и
кубчетата картофи.
Вари се 15-20 минути и се добавят ситно нарязани домати и борш на вкус.
Варете още 5-6 минути и поръсете със ситно нарязаните
девесил и копър. Снемете от огъня.
Сложете си 2-3 люти чушлета и
Добър апетит!
Количеството
от напитката борш се слага според вашия вкус. Те е леко кисела. С вида
на зеленчуците също можете варирате. Времето за варене е ориентировъчно, но ако
сте намерили качествено телешко месо всичко ще бъде наред и няма да има нужда
от по продължително стоене пред огъня.
Няма коментари:
Публикуване на коментар