сряда, 14 декември 2022 г.

Италиански лимонови меки бисквити

 


Невероятно вкусни и лесни за приготвяне, Super Lemon Cookies ще бъдат идеалният повод за чаено парти, а цитрусовият аромат ще изпълни къщата още на етапа на готвене. Хрупкави отвън, нежни и леко влажни отвътре. Рецептата е проста, дори начинаещ домашен сладкар може лесно да се справи с нея. Важно е тестото да се охлади добре преди печене. За печене не забравяйте да използвате силиконова подложка или намаслен пергамент. Докато фурната не достигне желаната температура, съветвам Ви да държите тестото в хладилника.

Продукти: 300 г бяло брашно, 100 г  краве масло, 100 г захар, 1 яйце, 1 средно голям лимон, 1 и ½ ч.л. сода за хляб /бакпулвер/, 1 ванилия.

Пудра захар за овалване.

Начин на приготвяне: Внимателно измийте лимона - под течаща гореща вода, изтъркайте добре кората с кухненска гъба или четка, изплакнете с вряща вода, избършете. Разрежете лимона на 4 части, изчистете семките и смелете в блендер. Разбийте кравето масло на стайна температура със захарта до побеляване, добавете яйцето, лимона и разбивайте още около минута. Смесете брашното, ванилията и содата. След това добавете при разбитото масло и замесете меко, лепнещо тесто. Готовото тесто сложете в найлонова кесия и приберете в хладилник минимум за 1 час. След това извадете и оформете топки по 15-29 г /колкото малък орех/. Оваляйте ги в пудра захар. Поставете ги в тава застлана с кухненска хартия за печене. Печете 12-15 мин. на предварително загрята на 180 градуса фурна, на средно ниво. Извадете и охладете.

Добър апетит!

 

П.П. Ако желаете сладките да бъдат меки – печете 12 минути, с леко хрупкава кора – 15 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар