Невероятно
вкусни и лесни за приготвяне, Super Lemon Cookies ще бъдат идеалният повод за чаено
парти, а цитрусовият аромат ще изпълни къщата още на етапа на готвене. Хрупкави
отвън, нежни и леко влажни отвътре. Рецептата е проста, дори начинаещ домашен
сладкар може лесно да се справи с нея. Важно е тестото да се охлади добре преди
печене. За печене не забравяйте да използвате силиконова подложка или намаслен
пергамент. Докато фурната не достигне желаната температура, съветвам Ви да
държите тестото в хладилника.
Продукти: 300
г бяло брашно, 100 г краве масло, 100 г
захар, 1 яйце, 1 средно голям лимон, 1 и ½ ч.л. сода за хляб /бакпулвер/, 1
ванилия.
Пудра захар за овалване.
Начин
на приготвяне: Внимателно измийте лимона - под течаща
гореща вода, изтъркайте добре кората с кухненска гъба или четка, изплакнете с
вряща вода, избършете. Разрежете лимона на 4 части, изчистете семките и смелете
в блендер. Разбийте кравето масло на стайна температура със захарта до
побеляване, добавете яйцето, лимона и разбивайте още около минута. Смесете брашното,
ванилията и содата. След това добавете при разбитото масло и замесете меко,
лепнещо тесто. Готовото тесто сложете в найлонова кесия и приберете в хладилник
минимум за 1 час. След това извадете и оформете топки по 15-29 г /колкото малък
орех/. Оваляйте ги в пудра захар. Поставете ги в тава застлана с кухненска
хартия за печене. Печете 12-15 мин. на предварително загрята на 180 градуса
фурна, на средно ниво. Извадете и охладете.
Добър
апетит!
П.П.
Ако желаете сладките да бъдат меки – печете 12 минути, с леко хрупкава кора –
15 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар