събота, 5 март 2022 г.

Салата от нахут и печени чушки

 


Продукти:  450 г нахут от консерва, 4 бр. печени чушки, 1 средна глава червен лук, 2-3 скилидки чесън, 2 с.л. зехтин, 2 с.л. лимонов сок, 1 ч.л. смлян черен пипер, 1 ч.л. смлян кимион, 1 ч.л. сол /на вкус/, ½ връзка пресен магданоз.

 

Начин на приготвяне: Нахутът измиваме под студена течаща вода и оцеждаме. Чушките и лукът обелваме, почистваме и нарязваме на тънки ивици. Магданозът на ситно. Чесънът пресоваме. Първо омесваме чесънът, чушките и лимоновия сок. Оставаме ги да престоят 30 мин. да поемат миризмите. След това добавяме всички останали продукти и подправки. Разбъркваме и поднасяме.

Добър апетит!

2 коментара:

  1. Редовно я правя тази салатка.Но не съм добавяла кимион.Така ще е още по - вкусна.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря! Това стана една от любимите салати в къщи! Поздрави!

      Изтриване