Продукти: 1 кг картофи, 60 мл растително масло /олио, зехтин/, 1 с.л. подправка за картофи, 1 и ½ ч.л. сол,
Растително масло за намазване, пресен чесън и копър за
поръсване, вода за варене.
Начин
за приготвяне: Обелете картофите и ги измийте. Нарежете ги
на полумесеци с дебелина 1 – 1,2 см . Варете ги в подсолена вода 10 мин. на
умерена температура след завиране на водата. Извадете и оцедете. Залейте с
растително масло и добавете подправката за картофи. Омесете и подредете в един
ред в тава застлана с хартия за печене, която сте намазали тънко с растително
масло.
Печете на средно ниво в предварително загрята фурна на
230 градуса по 25 мин. от всяка страна. Извадете, сложете ги в дълбок съд и
омесете със ситно нарязани пресен чесън и копър.
Добър
апетит!
П.П.
Вместо растително масло /олио, зехтин/ можете да използвате топена мазнина от
бекон или патешка мазнина. Ако нямате подправка за картофи можете да
комбинирате смлян черен, червен пипер, чубрица, кориандър и куркума. Важно е
картофите да са нарязани на по малки и дебели парчета. За да може отвън да се
образува корица, а вътре да са меки. Да не стават като чипс. След изпичането
може допълнително да ги поръсите със сол, в случай че са безсолни за Вашия
вкус.
Прекрасни се получавет картофките.Правя ги, даже понякога не ги варя предварително.В тавичката слагам и малко вода.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Благодаря! Не слагам вода в тавата, нали целта е да се получи хрупкава коричка отвън, а вътре да бъдат меки. Най добре се получава с пресни картофки. Поздрави!
ИзтриванеThanks for your sharing...
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
ИзтриванеВанка, здрасти, аз съм от оригиналния форум на Иван Звездев "Бон апети". Имаш страхотни рецепти и умения - още от "Бон апети" ги следя.
ОтговорИзтриванеЗащо не се явиш на конкурсите по ТВ за готвачи ?
Здравей!
ИзтриванеБлагодаря!
Относно конкурсите - вече отказах няколко покани. Просто готвя за себе си и семейството. За удоволствие.
Няма какво да доказвам и правя шоу на другите.
Поздрави!