петък, 4 февруари 2022 г.

Картофени пръчици

 


Стават бързо и лесно. Особено ако Ви е останало картофено пюре от предния ден. В зависимост от разточването и нарязването, а също така и от времето за печене, Вие можете да си направите хрупкав вариант или по мек.

Продукти: 125 г студено картофено пюре, 150 г бяло брашно, 100 г краве масло, ½ ч.л. сол /на вкус/, щипка смлян черен пипер.

За намазване – 1 бр яйце

За поръсване – сусамено семе, стрита чубрица, семена ким, ½ ч.л. едра морска сол

Начин на приготвяне: Пресейте брашното. Смесете го с кравето масло. Да стане сместа на трохи и тогава добавете студеното картофено пюре, солта и черния пипер. Замесете тесто, ще бъде леко лепкаво но това да не Ви притеснява. Оставете го в хладилник да отлежи поне 60 мин. Извадете и разточете правоъгълен блат с дебелина 6 мм върху хартия за печене. Намажете отгоре с разбитото яйце. Поръсете със сусамено семе, чубрица и сол. Разделете на ивици с ширина 1 см . Загрейте фурната на 220 градуса и печете от 12 до 15 мин., в зависимост дали искате да бъдат пръчиците по меки или  хрупкави. Извадете и охладете.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар