вторник, 18 януари 2022 г.

Крем от тиква, бял шоколад сметана и сирене рикота

 


Продукти: 1 кг тиквено пюре, 50 г течен мед, 50 г сушени сини сливи, накълцани на ситно, 350 г заквасена сметана, 250 г сирене Рикота /безсолно крема сирене/, 200 г бял шоколад, 350 г подсладено кондензирано мляко /сгущенка/ , 7 бр. бишкоти, 1 чаена лъжица ванилия, 1 ч.л. настърган пресен джинджифил

60 г счукани орехи за поръсване.

Начин на приготвяне: Тиквеното пюре / можете да изпечете или сварите тиква и пасирате/ смесете със сметаната и разбитото на ръка сирене Рикота. В подсладеното кондензирано мляко на водна баня разтопете шоколада и прибавете към тиквеното пюре. Сложете подправките, меда и разбъркайте добре.

В дълбоки чаши /купички/ сложете по една натрошена бишкота, малко нарязани сушени сини сливи и налейте от сместа. Оставете в хладилник за 8 часа. Поднесете поръсени със счукани орехови ядки.

Добър апетит!


2 коментара: