вторник, 14 декември 2021 г.

Кокосови трюфели

 


Продукти: 250 г бял шоколад, 50 мл течна сметана 35%, 50 г подсладено кондензирано мляко, 25 г краве масло, 70 г кокосови стърготини,  ½ ч.л. ванилов екстракт, ½ ч.л. бадемов аперитив, кората на 1 лимон.

20 бр. белени бадемови ядки.

 

Начин на приготвяне: Изберете качествен бял шоколад. В дълбока термоустойчива купа сложете натрошения шоколад, сметаната и кондензираното мляко. На водна баня разтопете всичко до гладкост. Прибавете кравето масло и разбъркайте докато се стопи. После сложете ваниловия екстракт, бадемовия аперитив и 40 г кокосови стърготини. Разбъркайте и снемете. Нека да изстине 10-15 мин. Покрийте с прозрачно фолио и оставете в хладилник за  2 -3 часа да стегне сместа.

Извадете и оформете 20 бр. топчета. В средата на всяко поставете бадемова ядка. Оваляйте в останалите кокосови стърготини. Оставете в хладилник за 1 час да стегнат готовите трюфели.

Добър апетит!


Няма коментари:

Публикуване на коментар