събота, 25 декември 2021 г.

Катък с печени чушки

 

Бързо лесно и вкусно. Разкошно мезе към греяната ракия в студеното време.

Продукти: 500 г цедено кисело мляко, 250 г сирене, 5 бр. печени червени чушки /големи/, 4-5 скилидки чесън, 80 мл зехтин, 50 г смелени печени орехи, 2 с.л. нарязан пресен магданоз, сол и черен пипер на вкус.

Няколко маслини за украса.

Начин на приготвяне: Изпечете чушките, като изстинат обелете и накълцайте на ситно.

Смесете цеденото кисело мляко, натрошеното на дребно сирене и зехтина. Разбъркайте. Добавете смелените орехи, пресованите скилидки чесън. Поръсете със сол и черен пипер на вкус. Омесете добре, украсете с черни маслини и поднесете поръсен с пресен магданоз.

Наздраве и добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар