Продукти: 200 г бадемово брашно, 200 г пудра захар, 2 белтъка L, кората на ½ голям портокал, 2 ч.л. ванилов екстракт, 2-3 капки лимонов сок, 2 ч.л. бадемов аперитив.
100 – 150 г пудра захар за омесване.
Начин
на приготвяне: Двата белтъка разбиваме с капките лимонов
сок до образуването на твърда пяна. Като се обърне купата, пяната не трябва да
пада. След това на части прибавяме омесените пудра захар и бадемово брашно. Накрая
слагаме настърганата на дребно ренде портокалова кора, бадемовия аперитив и
ваниловия екстракт. Внимателно омесваме всичко. Покриваме с фолио съда и
оставяме в хладилник за 20-24 часа.
Работната повърхност посипваме обилно с пудра захар и разточваме
на дълъг салам тестото. То е меко и лепкаво. Разделяме на 20 равни части.
Оформяме топчета, които леко сплескваме отгоре и отдолу. Поставяме в тава
застлана с кухненска хартия за печене. Топчетата трябва да бъдат разположени на
8-10 см едно от друго. При печене с разширяват.
Печем в предварително загрята на 160 градуса фурна, на
средно ниво 18 минути. Изваждаме и оставяме бисквитките да изстинат напълно в
тавата. След това изваждаме. Първоначално докато са топли са много меки и
чупливи. Но като изстинат, стават твърди. Можем да поръсим с още малко пудра
захар.
Съхраняваме в плътно затворен съд – 7 дни, на хладно.
Добър
апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар